OPEN JE OGEN

Er gebeuren ongelooflijk veel dingen op de wereld en er staan veel veranderingen aan te komen voor ons allemaal. Wereldwijd wordt er veel gedemonstreerd voor vrijheid van meningsuiting, bescherming van privacy en rechtvaardigheid. Het is algemeen bekend dat niet iedereen krijgt waar hij of zij daadwerkelijk recht op heeft. Een veilig onderkomen, goede zorg, bescherming, voeding en ga zo maar door.
Ik vraag mijzelf regelmatig af waar wij mensen mee bezig zijn op onze aarde. Zoveel “waarom” vragen heb ik, waar ik het regelmatig ook met anderen over heb. Keuzes die gemaakt worden door politieke leiders. Machtsmisbruikers die opzettelijk of onopzettelijk dingen uitstellen en of achterhouden omdat zij niet mogen, niet weten of niet willen. Dan is er ook nog een kleine groep mensen die zoveel geld hebben dat het voor hun niet uitmaakt welke kant van de medaille belicht wordt. Ik ben mij ervan bewust dat het voor mij erg lastig wordt wanneer mijn ziekenkosten en huur worden verhoogd. En wanneer ik, door slechte oogsten, meer geld moet betalen voor gezond eten. Ik ben mij ervan bewust dat ik tot de middenklasse hoor en dat er naast de rijken nog veel meer armere mensen zijn die het zwaarder hebben dan ik. In deze tijden van crisis is het voor de onderlaag ongelooflijk moeilijk om mee te komen met de snel veranderende economie. Ik ben mij ervan bewust dat de allerrijksten zich om heel veel dingen niet druk hoeven te maken en vraag mijzelf regelmatig af wat zij zouden kunnen doen. Wat zij zouden willen doen en of zij een betekenisvolle bijdrage kunnen/willen leveren. Bouwen aan een duurzame toekomst. Een toekomst waarbij iedereen gelijk is en waarbij er aan iedereen gedacht wordt. Een duurzaam voorbeeld die als betekenisvol gezien kan worden voor alle kinderen, met al hun talenten, die na onze generaties nog op onze aarde moeten zien te overleven.

Mijn nieuwste single die als eerst te horen zal zijn staat in het teken van corruptie en democratie. In dit nummer spreek ik mij uit over hetgeen wat hierboven allemaal beschreven staat. Hiphop staat voor kunst en vrijheid van meningsuiting. Deze twee dingen zouden nooit verloren mogen gaan. Ik als schrijver en rapper heb mijn woorden klaar en zal die spoedig met jullie delen.