Wat is de intentie?

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik wil bereiken en wat mijn grootste dromen zijn. Het leek mij daarom leuk om op één van deze vragen in deze blog dieper in te gaan.

Toen ik net begon met het schrijven van liedteksten wilde ik zoveel mogelijk aansluiten bij de rap-artiesten die booming zijn in de muziekindustrie. Naast mijn persoonlijke ervaringen, schreef ik ook over meer commerciële onderwerpen waar geld mee verdient zou kunnen worden. En met geld bedoel ik de vele views en streams die omzet genereren. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat dit niet bij mij past en dat ik het zo dicht mogelijk als kan bij mijzelf moest houden. Dit was een lastige keuze als opkomend artiest omdat je natuurlijk zo snel mogelijk gezien, gehoord en gewaardeerd wilt worden. En dan met name door de doelgroep die de hele dag muziek luistert en video’s kijkt.
Toch ben ik nu heel blij dat ik mijn eigen stijl heb gecreëerd waarvan ik zelf durf te zeggen dat deze uniek is binnen de muziekgenre waaronder mijn muziek valt. Mijn intentie is nu dan ook vooral om te schrijven en rappen waar ik mij fijn bij voel en waar ik als rolmodel trots op kan zijn wanneer ik hier over een aantal jaren naar terugkijk en luister.

Ik ben mij ervan bewust dat mijn muziek in eerste instantie niet stuk gestreamd zal worden. Ik ben mij ervan bewust dat ik niet rijk ga worden van de muziek die ik maak. Maar dat is ook niet mijn intentie. Ik wil een betekenisvolle boodschap achterlaten waar fans van kunnen genieten en die hen ook aan het denken kan zetten. En het belangrijkste van alles is dat ik lol wil hebben in wat ik doe. Ik ben een herinnering aan het creëren voor mijzelf en mijn geliefden waar ik later met trots op terug kan kijken. Dit heeft niks met geld of beroemd willen zijn te maken. Geld bestaat uit cijfers en cijfers zijn oneindig. Wanneer ik het voor het geld zou doen zou mijn zoektocht naar voldoening oneindig lang kunnen duren. Ik ben van mening dat je dat uiteindelijk ontzettend ongelukkig kan maken.