Liefde in het brede

De liefde zet mij al jaren aan het denken. Ik vind het een fascinerend iets. Vooral omdat het zoveel gevoelens met zich meebrengt. Deze gevoelens zijn voor ieder mens anders. Niet alleen voor mensen maar ook voor dieren speelt de liefde een belangrijke rol in het leven. Als kind zijnde vond ik het al bijzonder hoe konijnen met elkaar paren en hoe de vrouwtjeskikkers de mannetjes kunnen opeten na de sex. Of hoe hard een vrijpartij bij leeuwen eraan toe gaat. Behalve de sex doet de liefde veel meer met alles wat leeft. Vogels die paringsdansen doen en teefjes die een bepaalde geur verspreiden wanneer ze loops zijn enzovoort. En dan natuurlijk niet het uiterlijk te vergeten zoals bijvoorbeeld bij mannetjes pauwen die met hun mooie verschijning de vrouwtjes in verleiding brengen. Heel bijzonder mooi allemaal.

Om terug te gaan naar de mens en de gevoelens en gedragingen die bij ons veel voorkomen, wanneer het om liefde gaat, valt het mij op dat veel dingen overeenkomen. Wij maken ons ook mooi, willen lekker ruiken, passen ons aan om dichter bij de ander aan te kunnen sluiten en nog veel meer andere dingen. Behalve het voortplanten waar het in de dierenwereld vooral om gaat, gaat de liefde voor de mens een stuk verder. En het emotionele aspect van de liefde bij een mens ben ik gaan beschrijven in een aantal nummers van mij. Verschillende gedachten en gevoelens die uit ervaringen en fantasieën voortvloeien.

Wat is liefde?
Liefde is………………………..

Stay tuned voor mijn nieuwe track ‘Liefde in de Lucht’.