I’m a songwriter

De titel zegt het al. In deze blog wil ik graag met jou delen hoe ik aan mijn inspiratie kom en hoe ik dit tot nieuwe nummers verwerk. Ik ga nu niet alles vertellen, sommige dingen moeten natuurlijk wel geheim blijven 😉

Inmiddels heb ik al een aantal nummers uitgebracht, waarvan ik de achtergrond van mijn nummers ‘Moeder Aarde’ en ‘Laat Het Los’ al in eerdere blogs heb besproken. Als je dit hebt gemist, check ze dan nog als je wil. Vandaag ga ik het hebben over mijn nummer ‘Ik Heb Een Wens’ dat in het teken staat van oud worden. Zoals ieder ander mens zie ik mensen om mij heen ouder worden. Sommigen van hen klagen zo nu en dan weleens dat ze weer ouder zijn geworden. Vooral op verjaardagen is dit een opmerkelijk iets. Natuurlijk zijn wij ons er allemaal van bewust dat het erbij hoort maar toch blijft het iets pijnlijks hebben. Dit kan een deel angst voor de dood zijn maar ook gewoon het feit dat wij vitaal willen blijven, want bij ouder worden hoort nou eenmaal ook lichamelijke achteruitgang. Voor mijzelf brengt ouder worden ook andere gevoelens met zich mee. Ikzelf heb mijn hele leven sterk het voorgevoel dat ik niet heel oud zal worden op de één of andere manier. Terwijl ik dit natuurlijk wel graag wil 🙂
Daarnaast vind ik het dragen van verantwoordelijkheid, die je als jong iemand minder hebt, ook een flinke belasting op de vrijheid en jeugdigheid. Tot slot lijkt het mij verschrikkelijk om ouder te worden en daarbij het risico te lopen geliefden achter te moeten laten.

Met deze gevoelens en ideeën over oud worden ben ik mijn nummer ‘Ik Heb Een Wens’ gaan schrijven. Als eerst ben ik goed gaan luisteren naar de onderliggende muziek(instrumentale) wat ik vaak als basis zie voor mijn “creatieve schrijfproces”. Van daaruit ben ik langzaamaan gaan schrijven totdat ik het gevoel kreeg dat ik op de juiste weg zat. Na flink veel gepuzzel en vaak luisteren ontstaat uiteindelijk de muziektekst zoals ik die voor 99% voor ogen heb. Na dit schrijfproces laat ik deze nieuwe creatie even voor wat het is en leg ik het een aantal dagen/weken weg. Vervolgens ga ik ermee de studio in om het op te nemen. Er volgen nog veel meer stappen voordat het nummer exact zo is zoals jij het hoort. In mijn volgende blog vertel ik jou daar meer over.
Luister ‘Ik Heb Een Wens’ op Spotify e.d. en of op deze site.