Stop discriminatie & zinloos geweld | deel 2

In deel 1 van dit onderwerp beschreef ik een klein deel uit mijn verleden. Jammer genoeg ben ik niet de enige die te maken heeft met discriminatie. Zo veel mensen op onze wereld kunnen niet zijn wie ze willen zijn of eruit zien zoals zij dat willen. Mannen die niet in het openbaar met een andere man mogen zoenen en voor vrouwen idem. Vrouwen die worden achtergesteld omdat zij een hoofddoek dragen en mannen die worden bespuugd omdat zij een keppel dragen. Gehandicapten en ouderen die worden gediscrimineerd omdat zij minder valide zijn. Mensen die vluchten uit andere landen (vluchtelingen vind ik een naar woord), omdat zij daar niet veilig zijn door oorlogen, hierdoor geen toekomstperspectief hebben, en hier niet gewenst zijn omdat zij een bedreiging vormen. En zo zijn er nog meerdere groepen die gediscrimineerd worden.

Laten we vooropstellen dat discriminatie helemaal niet verkeerd hoeft te zijn. Ik ben zelfs van mening dat er gediscrimineerd moet worden. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen mensen op onze wereld. En hier moet zeker rekening mee gehouden worden. Om als voorbeeld te noemen kun je van een invalide oudere persoon namelijk niet hetzelfde verwachten als van iemand die nog jong en vitaal is. En over het algemeen zijn mannen sterker en groter dan vrouwen.
Het grootste probleem bij discriminatie is dat er veelal belangen, verkeerde waarden en vooroordelen aan discriminatie wordt gekoppeld. En juist dit zorgt ervoor dat mensen onterecht worden behandelt.

In mijn volgende blog (laatste deel over dit onderwerp) vertel ik wat ik mij nog goed herinner van mijn reis naar Brazilië, en wat in het teken staat van mijn nieuwste nummer ‘LAAT HET LOS’ die je op deze site kan luisteren en overal kan streamen.

Laat mij weten hoe jij erover denkt en wat je van deze blog vindt. Stuur mij een bericht op social-media of een mailtje via deze site.