Stop discriminatie & zinloos geweld | deel 1

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren dat ik vroeger veel gediscrimineerd werd. Hierbij bleef het vaak niet alleen. Ik werd namelijk ook vaak door meerdere jongens tegelijk in elkaar geslagen. De verschrikkelijkste woorden kwamen voorbij en de angst als kleine jongen die dat met zich meebrengt is voor het leven. Nu ik ouder ben heeft die angst zich namelijk omgezet in een bepaalde vorm van onzekerheid en een aversie tegen alle vormen van geweld en discriminatie. Veel ouders zeggen tegen hun kinderen dat schelden geen pijn doet. Diep van binnen weten wij allemaal dat woorden mensen wel degelijk diep in hun ziel kan raken. En wanneer het moment juist is, en de intonatie en directheid precies goed is, kan dit er bij velen voor zorgen dat zij voor het leven beschadigd worden. Hoe gek het ook klinkt maar als je iemand echt voor langere tijd pijn kan doen, dan is dat wel met schelden en discrimineren. Het zinloze geweld wat hierbij ook vaak aan de orde is zorgt ervoor dat het alleen maar versterkt wordt.

Stop discriminatie en stop zinloos geweld. In mijn volgende blog komt deel twee over dit onderwerp en vertel ik meer over mijn nieuwste nummer ‘LAAT HET LOS’ die je op deze site kan luisteren en overal kan streamen.