Perceptie

Iedereen heeft zo zijn gedachten en meningen over dingen. De afgelopen tijd hebben verschillende zaken mij regelmatig aan het denken gezet. Ik heb meer dan een half jaar lang aan diverse nummers gewerkt, waarin ik mijn gevoelens van die afgelopen tijd heb kunnen uiten. Voor een aantal van die nummers heb ik een illustratie laten ontwerpen, en voor ‘Moeder Aarde’ heb ik een hele vette muziekvideo laten maken. Allemaal dingen om erg trots en tevreden over te zijn. En dat ben ik natuurlijk ook. Ondanks het harde werken en het geweldige resultaat dat geboekt is blijven er toch altijd dingen voor mij die tegenvallen. Ik ga mij in mijn blog niet helemaal bloot geven over hoe ik mijn eigen droom (of hoe je het ook wilt noemen) beleef, maar wil jullie hier in deze blog wel zo veel mogelijk in meenemen. Hierbij kom ik bij de titel van deze blog genaamd “Perceptie”. Iedereen beleeft en of ervaart dingen op zijn eigen manier. Iemand die pessimistisch is zal dingen vaak negatiever inkleuren en ervaren dan iemand die positiever in het leven staat en naar dingen kijkt. Ikzelf ben mij ervan bewust dat ik naast mijn perfectionisme ook snel geneigd ben naar dingen te kijken die niet goed gaan of zijn gegaan. Hiermee creëer ik zelf een bepaald gevoel wat er helemaal niet hoeft te zijn. Ik doe meer aannames over wat mensen zullen denken, ben geneigd onzeker te worden over de keuzes die ik heb gemaakt, vergelijk mijzelf meer met anderen enzovoort.

Wat ik mijzelf regelmatig zeg is dat ik mijn boerengezondeverstand moet blijven gebruiken en geen gekke aannames moet doen. Dat ik in mijzelf moet blijven geloven en erin moet blijven geloven dat wanneer je iets echt wilt het ook echt kan. En tot slot dat ik me nooit moet laten leiden door personen die al hebben bereikt wat ik zou willen bereiken. Omdat zij hoogstwaarschijnlijk alles wat ik nu ervaar ook hebben moeten meemaken en doorstaan, en wanneer zij dit niet gedaan zouden hebben zij het ook niet bereikt hadden.

In mijn volgende blog vertel ik welke nummers er aan gaan komen en neem ik jullie mee in het proces van hoe ik van idee tot nieuw nummer kom.